БСП отвръща на удара: Съобщиха бонусите на кабинета „Борисов“ 24.02 | 17:55

Трайчо Трайков получил 37 хил. лв. допълнителен доход

От Филипа Тодева

Само няколко часа след като ГЕРБ обяви намеренията да изиска от Сметната палата информация за бонусите на заместник-министрите от кабинета на Сергей Станишев, и БСП излезе с данни за премиите за членовете на кабинета.

През 2010 г. министърът на икономиката Трайко Трайков е получил 37 хил.лева допълнителни доходи, съобщи в кулоарите на парламента депутатът от левицата Антон Кутев, цитиран от dariknews.bg.

Уволнената от поста заместник-министър на здравеопазването на Гергана Павлова е получила 20 281 лева. Министърът на образованието Сергей Игнатов има премия от 29 хил. лв., а заместник-министърът на финансите Влади Горанов има 18 480 лв.

"За нас е абсолютно недопустимо в момента, в който обявяваш, че кризата е натиснала до степен, която три години не вдигаш пенсиите, в момента, в който замразяваш заплати, в момента, в който практически оставяш цялата държава на нивото на оживяването, да се окаже, че тези суми се раздават - забележете - не на администрацията, нямаме против пари да бъдат давани в администрация, когато някой в администрацията си свърши работата, да получи пари затова, да получи бонус, няма никакъв проблем. Тези пари са ги получили само политически лица - министри и зам.-министри, нито един човек от реалната администрация", социалистът.

Водещи

Най-четени