Бареков сезира прокуратурата за Кирил Йорданов 07.03 | 09:54

Кметът на Варна е изнесъл папки с документи от община Варна, твърди пък Янев

От Кремена Бедерева

TV7 ще сезира прокуратурата да разследва управлението на град Варна и кмета Кирил Йорданов.

Това обяви водещият Николай Бареков. След многобройните призиви от страна на гражданите градоначалникът Кирил Йорданов подаде оставка на 6 март.

Въпреки това недоволството на хората продължава. Те настояват за пълна ревизия в администрацията на морската столица и за цялостна промяна в управлението.

"До края на седмицата ще внесем сигнал до главна прокуратура за 12-годишното управление на Кирил Йорданов", обяви Бареков. Той обеща да покаже и данни за имотното състояние на дългогодишния варненски кмет.

Бареков обеща да се обърне към главния прокурор Сотир Цацаров да се направи проверка на варненската прокуратура за това дали не са разпъвали чадър над работата на Кирил Йорданов през годините.

"Кирил Йорданов е изнесъл папки с документи от община Варна във времето, в което отлагаше решението си за подаване на оставка", смята пък лидерът на РЗС Яне Янев.

"Затова той черпеше аванс, за да може да излезе пред обществото едва тогава, когато всички следи са потулени”, заяви Янев. Според него над 50 сигнала са подадени до Комисията за борба с корупцията по-високите етажи на властта.

По думите му с право граждански организации настояват за издаване на възбрана за напускане на страната от Кирил Йорданов.

"Те имат данни, че групата на Кирил Йорданов, тази организирана престъпна група умишлено е изнесла тази документи и тези документи са прикрити. Добре е, че по тези сигнали са образувани преписки, има и конкретни факти, приложени са документи. С някои от тези дейности Община Варна е ощетена с над 1 млрд. лв.”, посочи още Яне Янев.

Водещи

Най-четени