Бащата на Дянков: Той трябва да поиска прошка от българите 24.02 | 16:47

Денчо Дянков направи анализ на управлението на сина си по TV7

От Диана Цветкова

"Той не изпълни обещанията към любимото отечество, защото освен мой син, е дете на тази държава", така бащата на бившия финансов министър Симеон Дянков – Денчо коментира свършеното от сина му в рамките на управлението на ГЕРБ.

Своеобразната "дисекция" на работата на сина си той направи в студиото на Мартин Карбовски по TV7.

"Не харесвам много работи в сина си", обясни Денчо Дянков, който не е виждал вицепремиера от 17-тия му рожден ден – преди около 25 години, когато се развежда с майка му.

Той заяви, че Дянков е свършил много в сферата на финансите, но е направил твърде малко по наболелите проблеми, като енергетиката и икономиката.

"Срамувам се от сина си... не точно от сина си. От това, което обещаха на тоя народ – цялото правителство”, обясни бащата на министъра. Според него най-голямата му грешка е, че е влязъл в нетипична за него среда. "Той не е бил в такава сфера, в която трябва да се сблъска с група монополи. Той е един академичен човек", посочи Денчо Дянков.

Според бащата вече бившият финансов министър трябва да се разкае публично пред българите.

"Хората трябва да се виждат и да си искат прошка. Бих искал да поиска прошка за цялото си управление и да поиска прошка от цяла България. Една работа, когато не можеш да я вършиш, или трябва да спреш да я вършиш, или да поискаш прошка", смята той. Заяви, че като родител е длъжен и прощава всичко на Дянков, но той трябва да излезе в ефир и да се разкае публично пред майките, чиито искания преди време отряза.

Денчо Дянков сподели, че живее със 190 лева пенсия и разбира протестиращите.

"Определено съм за протестите, но протестите трябва да имат строги лидери и ясни искания", категоричен е той. Разказа, че е горд, че този път демонстрациите тръгнаха от Варна.

Според него нямаше да се стигне до такива протести, ако бяха налице договорите за ЕРП-тата. "Старите електромери не могат да се върнат, както не може да се върне феодализма", каза Денчо Дянков. По думите му обаче е трябвало да се направи така, че електромерите да отчитат спрямо напрежението на подавания ток – проблем, който съществува в някои части на страната и на който се отдават високите сметки.

Иначе като малък Симеон Дянков е бил "добро дете със сериозен характер", разказа баща му. Попитан дали се е карал с учителите си, бащата на ексминистъра каза, че е имало един случай, в който малкият Симеон счупил чинии в детската градина, след като учителката два пъти го накарала да ги събира.

Водещи

Най-четени