Бизнесът: Президентът показва дискриминационно отношение 20.01 | 08:09

Според шефовете на АИКБ и БТПП Плевнелиев няма желание да се среща с тях

От Кремена Бедерева

В делегацията на президента не са попаднали най-подходящите хора. Това смята председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев по TV7.

Той допълни, че по време на визитата единственият договор, който е сключен, е за износ на продукти от розово масло, като контрактът е с компания, вписана в Търговския регистър на 18 ноември миналата година и тази фирма няма никаква дейност и никога не се е занимавала с розово масло.

"Фирмата е с предметна дейност продажба на софтуер. Има още 4 такива фирми, създадени по едно и също време в един и същ апартамент. Това е обидно за българския бизнес – да ни правят на глупаци!", заяви Велев.

Четири пъти се среща с бизнеса, като там присъстваше само КРИБ. С нас не се е срещал никога. Това обяви пък председателят на БТПП Божидар Данев.

Президентът непрекъснато говореше за морал. Той ще срещна с нашите организации, единствено преди да го изберат за президент. Според него държавният глава показва едно дискриминационно отношение.

Те се оплакаха, че нито една от техните организации не е била уведомена и поканена за участие в бизнес делегацията за Китай.

"Ние не искаме скандали, ние виждаме проблем и търсим решение", уточни Велев. От своя страна Божидар Данев каза, че са се обръщали към президента с редици сериозни въпроси, като досега не са получили никакъв отговор.

Това го разбираме като нежелание да се общува с нас, смята той. Крайно време е да се разбере, че политиците създават условия за бизнес, а не да правят политика в бизнеса, уточни Данев.

Водещи