Близките на Мирослава искат промени в Наказателния кодекс 25.01 | 19:53

Проведе се пореден протест в памет на убитото момиче

От Филипа Тодева

За пореден път в Перник се проведе протест в памет на убитата Мирослава. БТА предаде, че нейни приятели и близки настояват за промени в Наказателния кодекс, които да гарантират строги наказания за убийци.

Майката на Мирослава - Емилия Шумкова бе категорична, че не може за една кражба съдът да присъжда по-строго наказание, отколкото за отнемане на човешки живот.

Протестиращите са на мнение, че е необходимо премахване на условните присъди, както и на съдебните споразумения за извършителите на тежки престъпления. Младежите обмислят да организират подписка с исканията си и да внесат в парламента.

iNews припомня, че това е поредният протест, организира от близките на убитото момиче от Перник. На 15 януари майката на Мирослава Николова - Емилия, поиска петорна психиатрична експертиза на Марио Любноев. тогава пред сградата на полицията в Перник се събраха родителите на Мирослава, нейни съученици и приятели, както и майки на други загинали деца. Те поискаха справедливост, възмездие за престъпни деяния и спиране на корупцията в България.

Два дни след това - на 17 януари, бе организиран втори протест - съучениците на Мирослава се събраха и настояха за възмездие и справедлив съдебен процес за извършителите на убийството. Те поискаха и ясни отговори за самоубийството на уличения като организатор на престъплението Стойчо Стоев-Чочо.

Сред недоволните бяха и членове на агитката на футболния отбор на "Миньор", защото приживе Мирослава е била привърженик на пернишкия футболен клуб.

Битката за справедливост и възмездие за убийството на Мирослава се превърна в борба за всички деца. С тези думи на майката на убитото момиче от Перник започна третият пореден протест, който се проведе на 22 януари.

Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година. Тя беше открита убита на 12 януари. Единият от заподозрените в извършване на убийството - Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби, на втория заподозрян Марио Любенов-Заека е предявено обвинение за убийството. 

Водещи

Най-четени