Близнашки се закани - още областни управители ще си тръгнат 15.08 | 19:28

Премиерът отрече служебното правителство да обслужва ГЕРБ

От Теодора Кокаланова

Служебното правителство има намерение да запази неутралитет по отношение на политическите партии и в никакъв случай не обслужва ГЕРБ, както твърдят някои. Това заяви служебният министър-председател Георги Близнашки. По думите му след като направи преглед на работата на областните управители, най-вероятно и други ще напуснат поста си. 

"По-добре е вместо да се занимават със служебното правителство и да си търсят изкуствено врагове, да осмислят своите собствени каузи и в предизборната борба всеки да получи шанс да изложи гледната си точка. Това, което очакваме от тях, е да се придържат към изискванията на закона, да не се поддават на изкушения да купуват гласове, защото май всички го правят", отбеляза премиерът относно предстоящата предизборна кампания. 

По думите му евентуалното назначение на Аглика Адамова за заместник-министър на правосъдието засега не получавало неговото одобрение. "Мое право е да взема съответното решение и на по-късна фаза ще обясня своите мотиви", допълни Близнашки.

Той бе категоричен, че няма претенции към Адамова, но магистратите трябвало да се развиват в рамките на съдебната система и по изключение да встъпват в изпълнение на политически функции, информира в. "24 часа".

Водещи

Най-четени