Борисов: Висша форма на демокрация е след изборите хората да определят кой и как трябва да управлява 27.03 | 11:45

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента очертаващата се все по-безизходна ситуация за съставяне на кабинет и разбирателство в сглобката

От iNews.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента очертаващата се все по-безизходна ситуация за съставяне на кабинет и разбирателство в сглобката. По-рано днес стана ясно, че ПП-ДБ ще върнат на президента Румен Радев празна папка за втория мандат, тъй като по думите им няма подкрепа за правителство. Според Атанас Атанасов дори отговорността, че сега държавата се хвърля в нови избори, лежи изцяло върху ГЕРБ.

Борисов отговори лаконично: "Висша форма на демокрация е след изборите хората да определят кой и как трябва да управлява. Затова е хубаво да мислим, когато има избори, а не след това. Аз не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Асен Василев, с които 9 месеца сме защитавали едни и същи каузи, едни и същи минитри, политики и всички сме казвали, че сме свършили добри неща, били сме с едни идеи", заяви Борисов.

"Нашата теза винаги е била една и съща. Петък, събота и неделя можеше да се разберем и да имаме правителство, като в понеделник да го гласуваме. Аз проявих разбиране, че без Асен Василев не може да съществува правителство, сиреч ПП-ДБ няма как да се откажат от него. Първи компромис. Втори компромис - енергетиката. Трети компромис - отбраната. Зачеркнах собственоръчно тези имена. Четвърти компромис - електронното управление. И те продължиха до последно да настояват за Вътрешното министерство, знаеки че аз излизайки от тези преговори с отстъпено Вътрешно министерство, енергетика, отбраната и е-управлението, съсипвам ГЕРБ, говорите ми, че съм клекнал, че съм се навел. Не е така! Не е вярно това! Един път казват "Бойко, помогни ни", после казват, че съм виновен за всичко", посочи Борисов. 

Водещи

Най-четени