Борисов: Еврото ще направи банките по-дисциплинирани 29.01 | 11:04

Вече година се занимаваме с изтребители, а не с доходите и просперитета на хората, каза още той

От iNews.bg

Най-важното е дисциплинирането на банковия сектор, заяви премиерът Бойко Борисов по време на 13-ата годишна среща на бизнеса с правителството, на която се пътят пред страната ни към Еврозоната и ефектите от това, предаде БГНЕС. "От една година се занимаваме с изтребители, а не с доходи и с това, което ще докара просперитет на хората", заяви Борисов още в началото на изказването си.

Според премиера темата за въвеждането на еврото като официална валута в страната е изключително важна, а в нея влизат и възможните ефекти от това върху държавата, потребителите и бизнеса.

"Критиците към присъединяване на България към Еврозоната казват, че щели да се вдигнат цените. Да де, но държавите, на които искаме да приличаме, всичките са с евро. Второ – бих задал контра въпрос. Кои се плашат от въвеждането на еврото и защо? В Банковия съюз и Еврозоната нито централните банки, нито банките в съответната държава могат да си позволяват волности. Защо ни е страх тогава да дисциплинираме този сектор? Той е толкова важен за всеки един от нас", категоричен е премиерът.

Той подчерта, че присъединяването на страната ни към Еврозоната ще доведе до редица благоприятни ефекти, сред които по-ниски лихви по кредите, стабилна банкова система и много други.

Водещи

Най-четени