Борисов: Как може да се протестира срещу стратегия, която я няма 09.10 | 11:46

На кого може да мине през акъла, че държавата ще изнася деца, каза премиерът

От iNews.bg

"Да помоля за съдействие медиите, не жълтите и не кафявите, в които се говори за децата на хората живеещи чужбина, не знам чие съзнание това го роди. Как може да се протестира срещу стратегия, която я няма? Как може да се тиражира, че норвежците са дали пари, за да им изнасяме деца? Това нормално човешко съзнание не може да го измисли, не мога да допусна, че човек може да се върже на подобна лъжа. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, цитиран от БГНЕС.

Борисов подчерта, че правителството винаги ще бъде против домашното насилие върху деца.

"Деца, които се разхождат голи и боси на бунището зимата и вие сте ги снимали. Такова дете трябва ли да се остави там да израсне като инвалид, то ще придобие болести там и т.н. кое е лошото на всичко това? Кой нормален човек е против това? Държавата щяла да натовари на влак децата и да ги изнася. Това как може да ви мине дори през акъла? Моля ви да помогнете в разясняването на тази чудовищна лъжа, обърна се Борисов още към медиите.

По темата за образованието, Борисов каза, че колкото и да се критикува образованието, са се задържали много хора и много хора се връщат от чужбина, за да работят на висококвалифицирани работни места у нас. "Така че поздрави на академията на науките. Ние като население не сме голяма държава, но в тези среди иновации, нови технологии българинът има развито мислене, суперкомпютърът, който започваме да изграждаме в технопарка също отсега трябва да го мислите къде, кога и как може да бъде използван на най-високо ниво”, добави Борисов.

Водещи

Най-четени