Борисов: Мисля, че ясно и точно казах: никакви бонуси! 03.03 | 12:47

Премиерът предупреди министрите си какво ги чака, ако не изпълнят заповедта

От Филипа Тодева

"Мисля, че тук, в този кабинет ясно и точно казах, че длъжностните лица министър, заместник-министър, началник на политически кабинет, областни управители, заместник областни управители, в условията на криза, няма да взимат допълнителни пари. Едни ги наричат бонуси, други - ДМС, трети – от участие в бордове и т. н.". Това заявява на последното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, пише Агенция "Фокус".

"В петък ви е крайният срок – който е взел, повтарям, от тези длъжностни лица: министър, заместник-министър, началник на кабинет, областен управител, заместник областен управител, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени, ще внеса в парламента за смяната му, ако е заместник-министър, ще го уволня, ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът", предупреждава министър-председателят.

Той изразява загриженост за обикновените работници, които са допринесли толкова много.

"До петък изпълнението на тази задача възлагам на вицепремиера Дянков, а от понеделник подготовката на структурни промени в парламента, ако има неиздължил се - на вицепремиера Цветанов. В случая имате възможността с добрия Дянков да се справите до петък, в понеделник ще е лошият Цветанов”, казва Борисов. Той, разбира се, призовава и предишния кабинет да направи същото, защото е вземал с пъти повече премии от сегашния. 

Водещи

Най-четени