Борисов: Ще искаме касиране на изборите 16.05 | 13:22

Най-късно утре ГЕРБ ще пусне жалба до Конституционния съд

От Филипа Тодева

Най-късно утре ГЕРБ ще пусне жалба до Конституционния съд и ще иска касиране на изборите. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на пресконференция на партията.

От партията на Борисов ще се обърнат към съда заради нарушаването на закона в деня за размисъл преди изборите. Той визира широкото отразяване на случая с фалшивите бюлетини, включително и пресконференциите на политическите партии.

Също така партията иска да се обяви за невалиден вотът и заради това, че прокуратурата обяви за случая в деня преди изборите.

Според лидера на политическата сила при сегашната конфигурация на парламента не може да се състави правителство.

По негово мнение ДПС, БСП и "Атака" могат да имат само по една голяма тема съгласие и тя била да изтеглят някой голям заем, който да бъде изхарчен за година и половина. "Ако това се случи, и Господ няма да може да помогне на България", заяви той.

Той заяви, че истински е очаквал от политическите лидери на другите партии да му се обадят и да го поздравят като победител на изборите.

Това според него щяло да покаже нивото на политическата класа. Борисов критикува всички, които твърдят, че са морални победители на изборите.

Той ги сравни с футболните отбори, които играха за Купата на България. "Това е все едно тези, които са от Левски, да обясняват, че са морални победители. Само че момчетата от Берое си я взеха купата и си я занесоха в Стара Загора", отбеляза той.

Борисов се похвали, че 23 000 души са гласували за него от секциите зад граница, а за БСП – 4000. "С една дума – тези хора не искат друга партия освен ГЕРБ", смята той.

Водещи