Борисов зашлеви двойки на министрите на Орешарски 05.09 | 13:05

Неговата оценка е, че нищо не са свършили

От Цанка Донкова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оцени с двойка първите сто дни на кабинета "Орешарски".

"По шестобалната система пиша двойки на всички", заяви той пред журналисти.

Единственото положително нещо, което бившият премиер вижда в работата на новите министри, е откриването на обекти, построени от старото ръководство.

"Йовчев се опитва да прави някои по-добри неща, но явно пък там чисто партийно го натискат да провежда репресии към протестиращите. Така, като ги прехвърлям - спортната министърка ще прави стадион, но не знае по какъв начин и кога", посочи още Борисов.

По думите му също положително е направеното увеличение на обезщетението за майчинство и на помощта за първолаците. "Ако икономиката расте и парите идват от повишена събираемост. Когато се взимат назаем, това означава, че след това всички ние трябва да ги връщаме", добави лидерът на ГЕРБ.

Въпреки това според Борисов управляващите нищо не са свършили и всичките им мерки са пожелателни. Това са причините, поради които се иска и оставка на кабинета "Орешарски" и се обсъжда и вот на недоверие, допълва БТА.

Бившият премиер не пропусна да защити партията си заради протестите. Това, че имало техни симпатизанти, докарани с автобуси, не означавало, че ГЕРБ стои зад цялостната организация на протеста.

"Г-н Доган стои в сараите и разпределя порциите от баницата, както той си иска, той разпределя парите на държавата", така Борисов отговори на въпрос кого е визирал във вчерашните си коментари за диктаторите в българската политика. "Другият е Станишев, който разпорежда на Орешарски", допълни лидерът на ГЕРБ.

Водещи

Най-четени