Борисов към Станка Златева: Вие сте идол 10.08 | 12:03

Премиерът поздрави състезателката ни за сребърния медал от Олимпиадата в Лондон

От Диана Цветкова

"Знам, че всяка Ваша завоювана титла Ви коства много труд и усилия. Вие безспорно сте гордост за България и идол в женската борба в световен мащаб". Това заявява премиерът Бойко Борисов в поздравителна телеграма до Станка Златева, която вчера донесе първия медал, и както по всичко личи един от малкото, за България от Олимпийските игри в Лондон.

В писмото Борисов поздравява състезателката ни по свободна борба в категория до 72 кг за завоюваното сребро.

"Пожелавам Ви здраве, късмет, реализиране на всички Ваши мечти и още дълги години да всявате респект във всеки Ваш съперник", пише премиерът. Той изтъква изключителните тактическа подготовка и опит на Станка Златева, благодарение на които, тя успя да елиминира конкурентите си.

"Вярвам, че ще бъдете все така борбена, смела и целеустремена към още по-големи успехи, които носят радост и удовлетворение не само за Вас, но и за целия български народ.

Вие сте спечелили не само достатъчно отличия за страната ни, но и най-ценното – обичта, признанието и доверието на многобройната аудитория, която всеки път тръпне в очакване на пореден успех и изживява всяка битка заедно с Вас", продължава Борисов.

Министър-председателят отправя пълната си подкрепа, за да продължава Станка Златева да се състезава. Снощи, тя не скри разочарованието си от факта, че не успя да спечели мечтания златен медал.

Независимо от високото си класиране, Станка Златева не успя да спре сълзите си и каза, че съжалява, че е разочаровала българите, които я подкрепят.

Водещи

Най-четени