Борисов на диета, но има сили - помогна на припаднало момиче 26.09 | 16:20

Млада танцьорка припадна по време на церемонията пред очите на Бойко Борисов

От Кремена Бедерева

Премиерът Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева откриха днес официално реконструираната сграда на Административен съд – Ловеч.

Млада танцьорка припадна по време на церемонията пред очите на Бойко Борисов. Министър-председателят отиде лично при момичето, запозна се със състоянието й и извика придружаващия правителствената делегация лекар, който я свести, съобщава Агенция "Булфото".

"Момичето пази диета. Спокойно, вече е добре", обяви малко по-късно Борисов и уточни, че високата температура и емоцията от събитието са допринесли за загубата на съзнание. Прерязването на лентата пък бе прекъснато от виковете на Стойка Пеева - баба на застреляната от полицай Ивелина.

До пет дни ще излязат резултатите от комплексна проверка на Областната дирекция на полицията в Ловеч, заяви още министър-председателят в отговор на въпрос на бабата на 25-годишното момиче, убито от полицай пред дискотека в Ловеч.

Тя попита министър-председателя какви мерки ще вземе държавата в този случай. По думите на Борисов министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов го е уверил, че след като излезе комплексната проверка на цялата дирекция, ще се вземат съответните кадрови решения за наказания и уволнения.

"Затова, което е направил, убиецът ще лежи в затвора толкова, колкото му е отсъдено. Затова има съд, затова откриваме сгради. Трябва да получи тежка присъда, но това не можем да го кажем ние, трябва да го кажат в съдебната зала", каза Бойко Борисов.

Той добави, че трябва да понесат тежка отговорност всички ръководители, и за това е говорил с министър Цветанов.

Бойко Борисов заедно с министъра на правосъдието Диана Ковачева и с председателя на Върховния административен съд Георги Колев откри в Ловеч реконструираната сграда на Административния съд.

С министъра на образованието Сергей Игнатов премиерът разгледа в Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф Първи" мястото, където ще бъде изграден нов физкултурен салон със средства, отпуснати от правителството.

Водещи

Най-четени