Борисов няма да се сбогува с Цветанов 25.04 | 13:28

Бившият министър на вътрешните работи бил ценен за ГЕРБ

От Елена Кирилова

Няма да искам оставката на Цветан Цветанов, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус”.

Изявлението му е по повод изявлението на бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов, който обяви в ефир, че Цветанов е подслушвал всички министри от кабинета "Борисов”, както и самия премиер.

Във връзка с това бившият министър-председател обясни, че няма ненаказано добро и става дума за кадрова грешка на Цветанов. Това обаче нямало как да бъде причина за искането на оставката му.

Според Борисов Цветан Цветанов е моторът на ГЕРБ и за всички той е изключително важен.

"Моля се всички, които толкова настоятелно искат да отстранят Цветан Цветанов, да се стегнат и аз съм убеден, че всичко ще излезе наяве. Ние заставаме зад главния прокурор Сотир Цацаров, защото аз му вярвам”, отбеляза Бойко Борисов.

Според експремиера Найденов най-малко може да се оплаква от Цветан Цветанов, защото винаги се е ползвал от неговата подкрепа.

"Миро да излезе и да се закълне, че при мен е идвал с тази информация, че Цветанов ме е подслушвал мен както и останалите министри от кабинета ми”, посочи Борисов.

Споредн него не е имало никакви подслушвания, тъй като Цветанов се бил заклел в децата си, че не е извършил подобно нещо.

Борисов обясни, че е защитавал Найденов в моменти, в които са искали неговата оставка, но реално бившият земеделски министър е правил неща, полезни на сектора.

Водещи

Най-четени