Борисов окончателно подчинил СДС, смята Станишев 26.11 | 19:33

Лидерът на БСП стегна партийните редици при посещение в Монтана

От Андриян Георгиев

Бойко Борисов подчинява окончателно СДС в лицето на сегашното ръководство. Тъжно е, защото СДС беше водеща политическа сила, а сега се превръща в една организация, която обслужва интересите на ГЕРБ. Това коментира председателят на БСП Сергей Станишев в Монтана.

Попитан дали БСП ще издигне отново своя кандидатура за Конституционния съд, Станишев посочи: "Ние в този театър и в нагласени неща не участваме. Самата процедура е дискредитирана, както е дискредитирана и процедурата за избор на главен прокурор”.

"Червеният" лидер определи като скандални правилата за избор на главен прокурор.

"Ясно е, че ГЕРБ го карат през просото, през закона, само и само да постигнат своите политически цели”, добави Станишев. Той постави въпроса, при тези правила кой ще има доверие на избрания главен прокурор в България и в Европа.

"Имаме само една цел – спечелването на изборите. Задачата ни е БСП да бъде силна, консолидирана и да се привличат максимален брой авторитетни хора за кампанията и за бъдещото управление. Искаме да направим сериозна промяна в България, след тежкото наследство на ГЕРБ”, коментира лидерът на социалистите.

Председателят на БСП обърна внимание на ситуацията в Монтана и в региона. По думите му при предишното правителство е било направено всичко възможно хората от Северозападна България да почувстват отношение от държавата.

"В област Монтана се инвестираха около 250 млн. лв., за община Монтана – над 90 млн.лв.”, посочи Станишев. "Отново е забравена Северозападна България, забравени са Монтана, Враца, Видин с политиката на сегашното правителство”.

Той поиска да стане ясно дали правителството на Бойко Борисов е поискало от Европа допълнителни средства за този регион. Друг вариант, който Станишев допусна, е, че ГЕРБ не са успели да отстоят тези интереси на страната.

Водещи

Най-четени