СДС изключи Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков 26.11 | 13:19

СДС ще довърши процедурата за издигане на кандидат за Конституционния съд в срок

От Ивелина Георгиева

Прекратява се членството в СДС на Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков. Това реши днес ръководството на СДС на Националния си съвет.

На него са били обсъдени поведението и действията на народните представители, заяви председателят на партията Емил Кабаиванов. По думите му върху СДС не могат да бъдат оказвани външни влияния и "всички хора, било то народно представители” нямат право да увреждат имиджа на партията.

Прекратява се и представителността на тримата изключени от структурите на сините.

Според ръководството на партията тримата изключени са нарушили основни принципи и с действия и думи уронват престижа на партията. Нито един от предложените за изключване не присъства на заседанието.

"Те вече не работят за каузата СДС”, заяви Кабаиванов.

Той уточни, че тези важни решения са предизвикани от политическа логика и субсидията на партията не е интересувала ръководството при вземането на подобно решение.

Друго решение на Националния съвет на СДС е да се довърши процедурата за кандидат на Конституционния съд в сроковете, определени от Народното събрание. До края на седмицата партията ще направи своята номинация, увери лидерът на сините.

Той подчерта, че е очаквал да присъстват останалите петима представители от парламентарната група на СДС, но за съжаление, е присъствал само един от тях.

Сините решиха още шестимата депутати да внесат кандидатурата за конституционен съдия в парламента и да я подкрепят. В противен случай тяхната съдба може да бъде същата като на тримата изключени народни представители.

Най-четени