Борисов пак ще е премиер, ако ГЕРБ бие на изборите 28.02 | 15:05

Цветан Цветанов е сигурен в това, но не е сигурно дали той самият пак ще ръководи МВР

От Ивелина Георгиева

Ако ГЕРБ спечелят изборите, министър-председател ще бъде Бойко Борисов. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов.

Той не даде конкретен отговор, на това дали ще бъде отново министър на вътрешните работи, ако резултатите от изборите са в полза на ГЕРБ.

 

В момента задълженията на МВР са около 13 милиона лева. Цветанов припомни, че когато е встъпвал в длъжност са били 46 милиона лева.

Той бе категоричен, че оставя системата на МВР стабилна и добре функционираща.

Цветанов заяви, че от партията му ще се съобразят с посочената от президента дата за провеждане на предсрочните парламентарни избори- 12 май.

Оттук-нататък най-важното е всяка една политическа партия, всеки един гражданин, който бъде подкрепен от 5000 подписа, да има възможност да се регистрира, посочи той, цитиран от Агенция "Фокус".

По думите му всички партии са концентрирали вниманието си върху това – какво ще представят на българските избиратели като бъдеща програма и бъдещо управление.

Той подчерта, че полицията полага много усилия да бъде толерантна с размириците по протестите

Проявяваме огромна търпимост, разбира се, да гарантираме обществения ред и сигурността на всички български граждани, каза Цветан Цветанов.

"Мирният протест трябва да бъде мирен, както е започнал. Разчитаме и на тези лидери, които водят определени разговори, с определени граждани, за да няма агресия по улицата, а мирни протести", допълни Цветанов.

 

"Премиерът е отговорен човек. Той няма за цел да стои на власт с всички позволени и непозволени средства. Той е демократичен човек и той смята, че решенията, които трябва да бъдат взимани за управлението на страната, трябва да бъдат след провеждането на демократични избори", каза още той.

Цветанов добави, че затова премиерът Борисов е подал оставка на кабинета и не е приел мандат за съставяне на ново правителство.

Водещи

Най-четени