Борисов уволнява шефа на Агенцията по горите 07.01 | 08:55

Причината е скандалът около продажбата на спорния имот край Несебър

От Диана Цветкова

Директорът на Изпълнителната агенция по горите вероятно ще бъде уволнен от премиера Бойко Борисов.

Това заяви самият министър-председател в ефира на Нова по повод скандала с продажбата на терена край Несебър, който гръмна в края на миналата година.

"Може би още днес ще уволня шефа на Агенцията по горите. Защото е бил длъжен като прочете Несебър, да помисли, или най-малкото да ми докладва, защото там стават безобразия", заяви Борисов.

Той допълни, че когато някой е виновен, "той бива или уволняван, или даван на прокурор".

Реакцията на министър-председателя идва, след като разрешителното за строеж върху спорния имот бе отнето в петък (4 януари), като от регионалното министерство обявиха, че то е незаконно. Реакцията дойде, след като в края на 2012 г. медиите гръмнаха, че багери разкопават дюни, представляващи защитени територии. Теренът, някога част от горския фонд на Министерството на земеделието, е продаден с подписа на зам. земеделския министър Лиляна Боянова, а в края на миналата година инвеститорът започна да го разчиства за строителство.

Тази сутрин премиерът коментира и предстоящия референдум за ядрената енергетика. Той бе категоричен, че 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй" ще бъде изграден.

"Ние сме за седми реактор, за осми реактор, за изграждането на мощностите в АЕЦ "Козлодуй", заяви Борисов, според когото там е мястото, където има ядрена централа, изградена инфраструктура и където работят експерти.

Относно позицията, че ГЕРБ ще призове членовете си да гласуват против, той коментира: "За да няма объркване за този референдум категорично съм казал "не".

Той отново изтъкна тезата, че Сергей Станишев умишлено не е подписал договора за АЕЦ "Белене", защото е бил наясно, че той е неизгоден, а парите за референдума са "абсолютно грешно похарчени".


Водещи

Най-четени