Българите, оставащи в Либия, да се обадят в посолството 26.02 | 14:39

От МВнР все пак препоръчват всички българи да напуснат страната

От Елена Коцева

През следващите дни българските граждани, намиращи се в Либия, да използват всички възможности за евакуация, препоръчват от МВнР в съобщение за медиите.

Българските граждани могат да напуснат страната от летището  в Триполи с гражданските полети на търговските авиолинии, които  продължават да се осъществяват.

В момента се събират данни за гражданите на ЕС, които желаят  да бъдат евакуирани с френския военен кораб "Torville" от  пристанището в Бенгази. Решението за акостиране ще бъде взето след попълване на списъците.

Българите от източната част на Либия могат да използват тази  възможност за евакуация като се обърнат към Почетното консулство на Швеция в Бенгази. 

Лицето за контакт там е Anders  Nilsson, брат на почетната консулка Lena Nilsson. Телефоните са  +218 61 222 51 16, 223 04 30, 223 79 02, Fax: +218 61 222 52 29,  222 22 99, еmail: sweconlibya@yahoo.com, а адресът е Consulate  of Sweden, 4, El Arish Street, Feuhat El Gharbia, Benghazi.        

Българите от централната и западната част на Либия, желаещи да се евакуират, да се придържат към по-големи групи от  чужденци, напускащи страната, или да се обръщат към българското посолство в Триполи за указания и съдействие при евакуацията,  включително и да се придвижат към него.

Българите, които нямат паспорти, задължително да се  обръщат към посолството в Триполи за получаване на временни  паспорти.

А тези българи, които могат и са решили да напуснат Либия индивидуално, нека да уведомяват за това посолството на България в Триполи, като съобщават откъде ще излязат от страната и накъде ще се отправят.

Български граждани, които не желаят да напуснат Либия, нека изрично да уведомяват за това посолството в Триполи или МВнР.  

Водещи

Най-четени