Правителственият самолет може да направи 2 полета до Триполи 27.02 | 14:15

Предстои евакуация на друга група българи с унгарски полет

От Кремена Бедерева

Има готовност правителствения самолет да направи един или два полета до Триполи. Това заяви заместник-външният министър Димитър Цанчев.

По думите му в момента българските граждани, които желаят да се евакуират от Либия, биват насочвани към полети на други държави.

Предстои евакуация на друга група българи с унгарски полет. Има договорка с Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация за евакуиране на двама души български граждани, отбелязва още БНР.

И други по-малки групи също използваха през последните дни възможностите, които има за евакуация с други самолети.

Френският кораб, който трябваше да пристигне в Бенгази, в последния момент е взето решение, че вместо него ще отпътува отново "Къмбърленд" - британски кораб, военен. Това ще е последният британски кораб и последното усилие от страна на Великобритания за евакуация.

България в момента полага усилия максимално тези български граждани, които желаят да се евакуират и които могат да стигнат до пунктовете за евакуация, да бъдат или насочени към самолети на други държави, тъй като такива има доста в последните дни, или имаме готовност правителственият самолет отново да направи един или два полета в зависимост от хората, които ще останат, разказа Димитър Цанчев.

Двайсет и един българи бяха евакуирани от Либия с румънски военен самолет, който тази сутрин пристигна на летище "Отопени" край Букурещ.

Водещи

Най-четени