България е тръгнала по правилния път, смята Вивиан Рединг 05.04 | 19:57

Трябвало ни време, за да се преборим с корупцията

От Христина Рафаилова

България е започнала важни реформи в съдебната система, но за това се изисквало време.  Това каза еврокомисарят по правосъдие Вивиан Рединг пред агенция "Фокус”. 

Тя добави, че борбата с корупцията не може да се реализира за кратко време. Рединг подчерта, че новото правителство трябва да продължи усилията в тази посока.

По време на дискусията  "Изграждането на Съединени европейски щати” в Европейския институт във Вашингтон  комисарят заяви, че страните от бившия Източен блок не са били готови да се присъединят към съюза. Тя добави, обаче, че ако е трябвало да се чака тези държави да достигнат до определено икономическо ниво, за да влязат в ЕС, то те още щели да бъдат извън него.

Рединг подчерта, че 94 процента от европейския бюджет се насочват от Брюксел към районите, които са в нужда, така че става дума за голям паричен трансфер от по-богатите страни към по-бедните страни, за да се насърчи техния растеж. Заместик-председателат на ЕК добави, че ЕС е решил да насърчи растежа на тези страни вътре в съюза, а не извън него.

 

Водещи

Най-четени