Български ученици ще участват в най-голямото световно състезание по информационни технологии 10.08 | 17:30

Шестима български ученици заминават за САЩ

От iNews.bg

Шестима български ученици ще участват в САЩ в най-голямото световно състезание по информационни технологии /ИТ/, съобщи пресцентърът на Софийския университет "Св. Климент Охридски".
 

Сдружението на завършилите Стопанския факултет на СУ организира за поредна година участието на българския национален отбор по ИТ в най-голямото световно състезание за ученици, в което ще участват повече от 400 000 ученици от над 130 държави. На финалите, които ще са от 9 до 12 септември 2015 г. в Далас, САЩ, България е представена от шестима ученици.

 Участието в състезанието е само една от инициативите на Сдружението по проекта "Кариера в ИТ", реализиран с финансовата подкрепа на Microsoft Bulgaria. Проектът "Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ" е насочен към 20 000 ученици от средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и са от региони в страната, в които младежката безработица е най-голяма. На тези активни млади хора се предоставя достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да придобият опит в областта чрез менторство.

Стопанският факултет на СУ е водеща институция в страната за обучение и изследвания в областта на икономическите и управленските науки. В рейтинговата система на висшите училища в България за 2011 и до 2014 г. Стопанският факултет заема челните места в направленията "Администрация и управление" и "Икономика", припомнят от СУ.


Водещи

Най-четени