В „Атака“ не се притесняват, че жената на лидера им прави партия 21.03 | 16:11

Капка Сидерова и синът й не са фактори, смята Десислав Чуколов

От Филипа Тодева

Капка Сидерова и синът й не са фактори в обществото. Това коментира пред iNews заместник-председателят на ПГ на ПП "Атака" Десислав Чуколов по повод учредяването на новата партия на Капка Сидерова.

"Да правят каквото си искат, ние в "Атака" не се притесняваме", категоричен бе Чуколов.

Той няма опасения, че ще бъдат привлечени политически фигури от обкръжението на Волен Сидеров. Атакистът отбеляза, че каквото и патриотично име да използват Сидерова и синът й Димитър Стоянов - те самите не са патриоти и не изговарят патриотични неща.

Десислав Чуколов твърди, че преди да решат да учредят нова партия, двамата са обиколили доста политически сили, но никъде не са били искани. "Какво да се прави, нали е демокрация", каза още той. Новата партия ще бъде учредена на 25 март, а наименованието й все още не е уточнено.

В момента Димитър Стоянов е евродепутат, а майка му – общински съветник в Столичния общински съвет. И двамата бяха избрани с листата на ПП "Атака". Масово в публичното пространство се говори за развода между лидера на "Атака" и Капка. Като причина се изтъква връзка между Сидеров и депутатът Деница Гаджева.

Междувременно скандалните напускания на народни представители от групата на "Атака" не секваха. 11 депутати напуснаха Волен Сидеров и част от тях декларираха принадлежност към ГЕРБ. В момента ПГ на "Атака" се крепи на десет души, при напускане на един, тя ще се разпадне.

Водещи

Най-четени