В БСП сме заявили ясно: или правителството оцелява, или на избори 18.06 | 16:59

Обяснете на тези, които ви избраха, че кабинетът трябва да падне, за да дойде Борисов, ДПС и Възраждане, гневи се Свиленски

От iNews

"Тези хора само преди 2 години бяха пред президентството и подкрепяха Радев. Нека сега той излезе и да им каже, че правителството не се справя. Да го обясни на тези, които го избраха – сега да им обясни, че правителството трябва да бъде свалено, за да дойде г-н Борисов, ДПС, "Възраждане" и Слави Трифонов.” Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ..

Нямам информация и факти в парламентарната група на БСП да има хора, които биха се отцепили, допълни Свиленски.

Според него няма предатели в групата му. Учудва се обаче как в една подписка (б.р. тази за вот на недоверие) може да се подписват ГЕРБ, "Възраждане", ДПС и останалите от ИТН.

"Коя държава е правила 4 парламентарни избори като нас, защо да се харчат пари за това. Истината обаче е, че в БСП сме заявили ясно: или правителството оцелява, или на избори. Няма друг вариант.

Защо са нови избори, като няма други субекти. Ситуацията ще е същата, само че ще влезем в спиралата от избори от миналата година.

Президентът има право на собствено мнение и да критикува. За нас са важни българските избиратели. Да предложи решение, лесно е да се критикува, но нека да каже кой идва след това правителство."

Водещи

Най-четени