В Дуловско пускат 1000 фазана за отстрел 12.09 | 16:26

Предстоял и ловът на благороден елен, споделиха от местното ловно стопанство

От Андриян Георгиев

1000 фазана щели да бъдат пуснати за отстрел в районите на Държавното ловно стопанство "Каракуз” в Дулово, каза директорът на стопанството Иван Гройчев пред агенция "Фокус".

Птиците щели да бъдат пуснати в края на септември и началото на октомври, преди лова на фазани.

Предстоял и ловът на благороден елен, сподели Гройчев.

В края на август по линия на организирания ловен туризъм български ловец бил отстрелял сръндак, с трофей 386 грама, похвали се Гройчев.

Стопанството вече било компенсирало известното изоставане на добива на дървесина заради дъждовете през април и май. През първото шестмесечие били реализирани 16 300 куб.м дървесина, основно на местни фирми, продадени били и количества на Софийска стокова борса, както и на физически лица на територията на "Каракуз”.

Само през август били добити 6 500 плътни кубика дървесина. Търсенето било регулярно. Няма промяна в цената на дървата за огрев, предлагани от стопанството спрямо миналата година, засега не се предвиждало повишаване.

По отношение на незаконния добив и сеч на дървесина през 6-месечието били установени само спорадични случаи на социално слаби от ромски произход. На всеки заловен се съставял акт и каруцата му се задържала в базата за съхранение на отнети вещи в стопанството.

Водещи

Най-четени