В Мездренско на тръни, язовир започна да прелива 03.07 | 13:50

От общината успокояват, че няма опасност да се стигне до наводнения

От iNews.bg

Хора в Мездренско са на тръни, след като язовир в района започна да прелива. Преди 2 години самият град, а и няколко села, бяха заляти от наводнение. Тази сутрин, заради обилните валежи, паднали през нощта, язовирът край село Долна Кремена е започнал да прелива. Водата е с около 5 см над преливника на водното съоръжение.

Паралелно с това от язовира контролирано се изпуска вода през крана. От общината твърдят, че опасност от наводнения няма, предаде Нова телевизия.

В същия район има и излязла от коритото си малка рекичка. Инцидентът е станал в село Ребърково. Към момента няма опасност от наводнения в района. Въпреки това експертна група проверява има възможност да влезе багер, който да почисти коритото, за да се предотврати опасност от евентуални разливи.

По-рано от НЕК, които стопанисват големите язовири с ВЕЦ-ове у нас, обявиха, че опасност от преливане на тези съоръжения няма. Въпреки това обаче служители от "Язовири и каскади" следят съоръженията и са готови да предприемат превантивни действия, ако има такава необходимост.

Водещи