В "Овча купел" берат страх от тълпите мигранти, ще блокират Околовръстното 11.01 | 16:14

Покрай блоковете гъмжи от серевноафрикански бежанци и МВР нехае, оплакват се столичаните

От iNews.bg

Жителите на столичния ж.к. "Овча купел" отново заплашиха да блокират Околовръстното шосе заради бездействието на МВР спрямо бежанците, които продължавали да се трупат по цял ден на групи буквално под прозорците на хората. В отворено писмо до медиите жителите на "Овча купел" заявяват: "Тълпите с мъже от североафрикански произход от гарата в Кьолн за нас са ежедневие. Страхуваме се да пуснем децата си до магазина!".

Хората се оплакват, че въпреки многобройните им жалби, не получават никакво съдействие от институциите. "Ние, жителите на жилищната кооперация на ул."Маестро Кънев" 78, пишем последно писмо до тези, които не приемат проблемите ни, преди да блокираме Околовръстния път", предупреждават те.

Преди месец отново в писмо до медиите те дори обвиниха МВР, че си затваря очите за незаконния трафик на бежанци, който се случва пред очите им. Живеещи в квартала разказаха тогава, че редовно по 100-200 чужденци се събират пред близките блокове, а вечер идват таксита и бусове, които ги извозват в неизвестна посока, припомня "Сега".

"Преди месец бях убедена, че проблем в района са единствено нелегалните мигранти. Днес изпитвам ужас от гледката как в общежитието настаняват около 50-тина нови "съседи", възмущава се Неда Дойчинова.

"Уважаеми политици, имате шанс да ме освободите от чувството, че съм "малцинство" в собствената си държава. Имате шанса да промените ситуацията, в която български семейства се налага да ограничават собствената си свобода, заради "тяхното" право на свободно придвижване", завършват писмото жителите на квартал "Овча купел".

 

 

Водещи

Най-четени