В Пазарджик: Забранено за бурки от днес! 12.05 | 09:47

Забулените с глоба до 500 лв., за следващо нарушение – 1000 лв.

От iNews.bg

Пълната забраната за носенето на бурки на обществените места в Пазарджик влиза в сила от днес. Служители на полицията и общината ще следят зорко за спазването на наредбата. Забулените из града ще бъдат глобявани с до 500 лв. за първо нарушение, а за всяко следващо – до 1000 лв.

От днес официално се забранява носенето на облекла, които закриват части от лицето и пречат на идентификацията му. Забраната важи за Пазарджик и 30-те села в общината. Забранява се носенето на бурки не само в общинските и държавните институции, но и по улиците, парковете, магазините, транспорта, навсякъде, припомнят от общинската администрация.

Решението беше взето от мнозинство от Пазарджишкия общински съвет на 27 април. До момента, никой не е обжалвал в Административния съд, промяната на наредбата за обществения ред.

След ветото в ромския квартал "Изток" няма видимо напрежение, предаде БНР. Проверка установи, че голяма част от забулените жени, са открили лицата си още преди забраната да е влязла официално в сила.

 

 

Водещи

Най-четени