В обрания клон не са спазвали изискванията за сигурност 24.10 | 09:13

Не е имало преграда между служителката и клиентите, които в случая били престъпниците, и липсва бронирано стъкло, каквото законът изисква

От Филипа Тодева

Комисар Николай Григоров, началник на "Охранителна полиция” към МВР, и ген. Георги Ангелов – представител на Сдружението на фирмите за охрана - са на мнение, че в обрания вчера клон на "Алианц" са били пренебрегнати изискванията за безопасност.

Пред bTV те заявиха, че не е имало преграда между клиентите (в случая нападателите) и служителката на касата, липсвало е и необходимото по закон бронирано стъкло.

"Така е и с инкасо автомобилите. За тях, например, трябва да има втори вход, за да може да спре близо до вратата и направо да се влезе в трезора – в защитеното помещение, да не се минава през салона. Масово обаче това и други изисквания не се изпълняват. Всеки решава докъде може да поеме риск”, заяви комисар Григоров.

Генералът на свой ред увери, че се взимат всички необходими мерки за обучение на персонала по такива пощенски и банкови клонове – чрез тренировъчни програми се разигравали различни ситуации и реакциите им.

Позицията и на двамата е, че когато има криза, всеки пести от сигурност, защото тя е най-скъпа. Това е най-големият проблем във връзка със зачестилите в страната обири на пощенски и банкови клонове.

Водещи

Най-четени