В редиците на ГЕРБ има предатели? 20.05 | 11:04

От БСП очакват подкрепа за правителство от хора на Борисов

От Христина Рафаилова

Някои от депутатите от парламентарната група на ГЕРБ може да подкрепят платформата на правителство, оглавено от Пламен Орешарски. Това каза социалистът и бъдещ депутат Младен Червеняков пред БНТ.

Още преди началото на предизборната кампания лидерът на БСП обяви, че при евентуален кабинет с мандата на левицата премиер ще бъде бившият финансов министър Пламен Орешарски.  

Според Червеняков някои от хората на експремиера Бойко Борисов ще дадат подкрепата си, тъй като ставало дума за национални приоритети. 

Противоборството между нас и ГЕРБ е на дълбока философска основа. БСП поема сериозна отговорност, но ние заявихме още преди изборите, че от отговорност няма да бягаме. Напротив, когато хората ни дадат тази отговорност, ние ще се опитаме да я реализираме. Съзнаваме трудността, съзнаваме изпитанията. Имаме своите поуки от миналото, имаме своя анализ за настоящето. Имаме своя програма за развитие на бъдещето."

Днес Националният съвет на партията столетница ще обсъди краткосрочния план на кандидата си за премиер за управление. Основните приоритети в него са икономиката и социалната сфера. Краткосрочните мерки, заложени в програмата, ще имат за цел да се намали цената на тока от 1 юли, да се увеличат помощите за най-уязвимите социални групи. Също така цел на кабинета ще бъде държавата да стане най-коректният платец за бизнеса. Новото правителство ще се стреми да разплати възможно най-бързо забавения ДДС.

От левицата ще работят и за това еднократната помощ за първолаците да се изравни с минималната работна заплата – 310 лева. Дотолкова трябва да стигнат и средствата.

Водещи

Най-четени