Станишев готов да подели важните постове с "Атака" 17.05 | 09:10

БСП им дава позициите председател на парламента и шеф на комисията за борба с корупцията

От Елена Кирилова

Сергей Станишев не се притеснява да допусне представители на "Атака” на позициите председател на парламента и шеф на Комисията за борба с корупцията. Това заяви лидерът на БСП в ефира на TV7.

По думите му, ако председателят на парламента е от "Атака”, той трябва да е представителна фигура, която е добре приета у нас и в страната.

Във връзка с факта, че председателят на ГЕРБ заяви, че бедните са гласували за БСП, а по-заможните – за ГЕРБ, Станишев обясни, че Бойко Борисов отново е обидил хората и ги е разделил. Според него не може да има такава дискриминация, защото уникалното на демокрацията е, че хората са равни.

Вчерашното изявление на Бойко Борисов и на ГЕРБ е нелепо и обидно за България, заяви лидерът на БСП.

По думите му фактът, че ГЕРБ е "математически победител", но едва четири дни след изборите е излязла да даде изявление, показва, че партията не се чувства победител и не мисли да състави правителство.

Според Станишев по време на управлението на кабинета "Борисов" диалогът е изчезнал напълно от политическото пространство и е отстъпил място на конфронтациите.

"Не се съмнявам, че Борисов, Цветанов и Фидосова ще подкупят по един или друг начин когото трябва, за да могат да заметат следите и да се спасят", заяви Станишев, подчертавайки, че никой уважаващ себе си човек не би се съгласил да направи сделка с тях.

Той смята, че чувството за недосегаемост на определена категория хора е едно от нещата, което ерозира усещането за държава.

Следващото правителство трябва да е правителство на истината, на разума и да казва какво прави в дългосрочен план и какво цели, обясни лидерът на БСП.

БСП ще продължи да се среща с гражданските организации. Изключително необходимо е да се извърши преглед и евентуално промяна на антимонополното законодателство. Нужен е здрав контрол с гражданско участие върху монополите, както и контрол върху формулирането на цените на лекарствата, категоричен е Станишев.

По време на днешните консултации с президента той ще настоява за бързо свикване на Народното събрание, така че хората да видят, че се върши някаква работа.

Водещи

Най-четени