ВИДЕО Костадинов: Или Възраждане прави правителство, или посолството на САЩ 03.04 | 11:15

"Няма как да има работещо правителство без „Възраждане, не и стабилно", обяви лидерът Костадин Костадинов

От iNews.bg

Има два варианта за правителство - или на посолството на САЩ, или правителство на "Възраждане" Това заяви в ефира на бТВ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Тъй като все още не са излезли окончателните резултати трябва да сме предпазливи в коментарите, но определено смятам, че "Възраждане" е първостепенна политическа партия", посочи Костадинов.

"На второ място искам да припомня, че в предишния състав на НС до голяма степен съставянето на правителство зависеше от "Възраждане". Ако ние бяхме решили, по подобие на други политически партии, да предадем своите избиратели и да направим компромис в името на това да влезем във властта, тези избори сега нямаше да ги има", подчерта Костадинов.

"Няма как да има работещо правителство без "Възраждане". Ако тези две политически сили, които са на първо и второ място, решат да съставят правителство, на практика няма да е заради тяхната воля, а заради тази на американския посланик", добави лидерът на "Възраждане".

"Дори и да направят правителство – то няма да е стабилно. Нагласите на техните избиратели според социологическите агенции показват, че те не искат правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Или по-скоро едните искат, а другите не искат. Няма как една такава конфигурация да бъде стабилна", категориче е Костадин Костадинов.

Водещи

Най-четени