ВМРО стартира подписка срещу "Софийска вода" 04.06 | 07:48

Партията иска да се отнеме концесията на дружеството

От Ивайло Ачев

Днес, 4 юни, от 9:00 часа пред сградата на Върховния административен съд (бул. "Ал. Стамболийски” № 14) ВМРО организира митинг във връзка с концесията на "Софийска вода”, съобщават от пресцентъра на партията.

По време на митинга ще започне и кампанията на ВМРО - "Водата в обществени ръце", чиято цел е събирането на над 100 хил. подписа, за да се предизвиква местен референдум за прекратяване на концесията на "Софийска вода" АД за ВиК системата на София.

По същото време във Върховния административен съд ще се гледа по същество делото за отмяна на последното решение на ДКЕВР за увеличаване на цените на ВиК услугите на "Софийска вода". То е образувано по жалба на Красимир Каракачанов, Костадин Костадинов, Юлиан Ангелов, Ангел Джамбазки и Карлос Контрера в качеството им на граждани-потребители.

Повече от 16 месеца делото не успя да се гледа по същество от съда поради процесуални спънки. Съдът следва да се произнесе дали действащата цена на водата в София е законосъобразна или не.

Започването на подписка за местен референдум по темата за концесията на "Софийска вода” е крайна мярка, след като столичните общински съветници отказаха да приемат доклада на Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет (СОС), за прекратяване на концесията.

Представители на ВМРО са завели нова жалба, срещу промяна на цените за предоставяните услуги в община Хасково от местното ВиК дружество.

Водещи