Вазов и Талев се падат на матурата според виртуално предсказание 21.05 | 07:33

Виртуалната врачка отхвърля Гео Милев и Атанас Далчев като възможност

От Цанка Донкова

Двама автори, които може да се паднат на матурата по български език, се завъртяха в нета. Става дума за Иван Вазов и Димитър Талев, съобщава в. "Монитор".

"Според сигурни източници тази година на матура 2014 ще се падне Димитър Tалев или Иван Вазов. Така че залягайте над учебниците и учете за двамата автори. Това написа потребител на форума към сайта teenproblem.bg.

Някои от виртуалните му събеседници го попитаха дали не е от МОН, а други се усъмниха, че нарочно ги заблуждава и блъфира. Друг абитуриент от форума пък беше написал, че според още по-сигурни източници само от теста вързваш 5,10.

Иван Вазов ще се падне на матурата и според сайта "Магическа топка”, в който зрелостниците питат кой автор ще бъде изтеглен днес. Виртуалната врачка отхвърля Гео Милев и Атанас Далчев като възможност и казва категорично "да” за Вазов.

Много от зрелостниците задават и въпроси на интернет оракула "Магическата топка” от типа "Ще мина ли матурата?”. От образователното министерство са категорични, че няма шанс за теч на темата. Само преди дни и образователният министър Анелия Клисарова обяви, че служителите й ще следят форумите в интернет за изтичане на информация, свързана с днешната матура по български език и литература.

Вариантът на държавно-зрелостния изпит и темата на 41-ви въпрос ще бъде изтеглен днес (21 май) рано сутринта.

58 442-ма зрелостници ще се явят на матура по български език и литература днес. Те задължително трябва да пишат с черен химикал.

Оценката от матурата може да послужи на зрелостниците като вход за ВУЗ. Около училищата днес ще има засилено полицейско присъствие. Освен абитуриентите изпит по български език ще полагат и седмокласниците.

В петък пък ще се проведе втората матура по желание. Традиционно географията е най-желаната.

Водещи

Най-четени