Валери Симеонов: Борисов е с доста лабилна психика 02.12 | 09:48

Интересно би било ГЕРБ да обяснят защо отказват мандата, каза още лидерът на НФСБ

От iNews.bg

Лидерът на Националния фронд за спасение на България Валери Симеонов коментира отказът на ГЕРБ да състави правителство. Според него би било много интересно най-голямата парламентарно представена партия да обясни какви са мотивите ѝ да не предложи нов кабинет. 

"Имаме за министър-председател и лидер на най-голямата партия човек с доста лабилна психика. Това е моето мнение и то почива върху факти. Търсят се поводи за прекратяване на отношенията между Патриотите и ГЕРБ, защото така е разпоредил лидерът. Нямам обяснение защо и не виждам необходимост да се втренчваме в това”, коментира Валери Симеонов пред Нова тв.

Според него не е национално отговорно поведението на ГЕРБ. Партията трябвало да не допуска създаването на парламентарна криза. В момента обаче представителите на ГЕРБ и лично Бойко Борисов рушат стабилността.

"Те ще кажат, че нямат стабилно мнозинство в Народното събрание, но в Народното събрание в момента има мнозинство от 130-140 души. Коалиция "Обединени патриоти” има 33 депутати, ГЕРБ има – 84 депутати, 13 депутати от Реформаторския блок също подкрепят правителството”, добави той.

Водещи

Най-четени