Валери Симеонов: Българските граничари трябва да бъдат удостоени с медал 16.10 | 16:17

Граничните полицаи трябва да стрелят, винаги когато се нарушава граничната бразда и не се изпълняват разпорежданията, смята председателят на НФСБ

От iNews.bg

Защо трябва да внушаваме, че нашите гранични полицаи имат чувство за вина? Българските граничари трябва да бъдат удостоени с медал, защото са си свършили работата. Това каза председателят на ПП Национален фронт за спасение на България пред bTV.

Изказването му е във връзка с инцидента, станал в района на Средец снощи, при който бе прострелян от рикошет нелегален имигрант.

На въпрос достатъчно защитена ли е българската граница и какво според него са правили тези афганистанци в Средец, той отговори:

"Това са авантюристи. Повече от ясно е, че не става въпрос за бежанци и хора, бягащи от бойна обстановка и спасяващи живота си. Става въпрос за авантюристи на възраст между 20 и 30 години, въоръжени и търсят "на баницата мекото”. Търсят да се наместят някъде, където има социална система и да получават помощи”.

Валери Симеонов посочи, че българските гранични полицаи трябва да стрелят винаги, когато не се изпълняват техните разпореждания.

"Какво да правят? Да чакат да ги разстрелят тях ли или да ги намушкат. Това ли да чакат. Нали помните, че неотдавна имаше случай на двама намушкани български граждани – лесничеи”, посочи Симеонов.

"Ще предложим тримата доблестни служители за медал", заяви по-късно пред Фокус лидерът на НФСБ.

"Те достойно защитиха границата, извършиха своя дълг за охраната на свещената, суверенна българска територия”, категоричен бе Симеонов

"В последните дни рязко се засили агресията, особено на такива афганистанци. През нощта имахме инциденти и в Бургас. Те вече са озверели. Спрямо тях задължително трябва да се прилага оръжие, иначе няма оправия и спасение”, заяви той.

Според него, действията на служителите на "Гранична полиция” и МВР са оправдани и не подлежат на никакъв коментар.

"Това е абсолютно тривиален случай, при който имаме от една страна охранители на българската територия и от друга страна – имаме нарушители. Трябва да предложим тези хора да бъдат наградени и по този начин да насърчим всички останали гранични полицаи, които в момента очакват да видят как ще подходи държавата. Дали ще защити своите доблестни бранители или ще постъпи, както с граничния полицай Михаил Цонков, когато Военна прокуратура започна разследване за това, че е прострелял турския бракониер, които се опитваха да ги убият с куки и канджи във водите на Черно море”, припомни Симеонов. 

Водещи

Най-четени