Вече можете да вземете виза за Канада от София 02.08 | 12:15

Международната организация по миграция у нас открива Канадски визов център

От Гергана Златкова

На 6 август 2013 г. мисията на Международната организация по миграция в България открива Канадски визов център в София,  съобщи МВнР. 

В него ще се приемат заявления за визи от български граждани, както и заявления за документи за пътуване на граждани със статут на постоянно пребиваващи в Канада.

Откриването на центъра ще бъде облекчение за българите, желаещи да пътуват за Канада, тъй като досега заявлението за издаване на виза можеше да се подава само в канадското посолство в Букурещ, посочват от министерството.

Международната организация по миграция е междуправителствена, глобална и хуманитарна организация, специализирана в областта на управлението на миграцията.

Мисията на организацията в България се стреми да подпомага  правителството в развиване и осъществяване на миграционни  политики, отговарящи ефективно на съвременните миграционни  реалности и предизвикателства, целящи оптимален баланс между  спазването на принципите на свободно движение на хора, контролирането на нередовната миграция и защита на човешките  права на мигрантите. 

Водещи

Най-четени