Вече не трябва да карате стаж преди първата работа 10.06 | 15:17

БСП предвижда промени в закона за заетостта, които да насърчават намаляването на младежката безработица

От Гергана Златкова

Сериозно обсъждаме промени в Закона за насърчаване на заетостта, които да включват и махане на задължителния трудов стаж преди първо постъпване на работа. Това обяви в Сливен народният представител от БСП Деян Дечев пред "Стандарт".

"Сигурен съм, че промените в тази насока ще помогнат за намаляване на младежката безработица. Обсъждахме въпроса в парламентарната група.

Или ще има сериозно намаляване на изискването за 3-годишен задължителен стаж, като то падне на 1 година, или стажът изобщо ще се премахне като задължително условие преди първо постъпване на работа", каза депутатът.

Той е убеден, че въпросът с младежката безработица ще бъде поставен много скоро в дневния ред на парламента. Деян Дечев и другият депутат от Коалиция за България в Сливен Валери Жаблянов са провели среща и с новия финансов министър.

"Имаме неговата увереност за старта на довършване на пречиствателната станция за питейни води, която бе построена по време на нашето управление 2005-2009 година.

Нейното завършване обаче така и не е приключило и тя не е пусната, а гражданите на Сливен имат необходимост", беше категоричен Деян Дечев.

Водещи