Вигенин: Новият кабинет е от несъвместими една с друга партии 09.11 | 17:13

АБВ е създадено с цел превръщането й в лява патерица на ГЕРБ, каза той

От Теодора Кокаланова

Новият кабинет е четворна коалиция от абсолютно несъвместими една с друга партии. Това е десен кабинет, който е подкрепен от националисти, които имат крайни антиевропейски виждания по ред въпроси. В същото време за цвят има и представител на партия, която до скоро се считаше за лява. Това заяви Кристиан Вигенин от БСП пред БНР. 

По думите му в една дясна програма да вкараш този елемент, означава пълно обезличаване. "На практика се потвърдиха нашите твърдения, че АБВ е създадено с цел отслабване на БСП и превръщането й в лява патерица на ГЕРБ", каза още Вигенин. 

Той уточни, че промените в БСП са започнали още през лятото с оставката на Сергей Станишев. "В БСП този процес върви еволюционно, има нови имена в парламентарната група. Сега очевидно се върви към една не малка промяна", отбеляза Вигенин.

Социалистът бе категоричен, че въпреки че тя засяга няколко имена, това са хора, които имат своето влияние в партията. "Сигналът, който дава председателят с тях е, че тръгва към една постепенна промяна на поколенията в партията", заяви Вигенин относно отстраняването на Димитър Дъбов, Ангел Найденов и Евгени Узунов от ръководството на БСП.

Той подчерта, че кадровите промени в БСП ще дадат новия облик на партията. "Става въпрос за стъпки, които ще направят структурите на БСП по-ефективни, защото идват местни избори и БСП няма много време да се подготви за тях. За нас те са много важни", каза още Вигенин. 

 

Водещи

Най-четени