Вижте защо Шоуто на Николаос Цитиридис остава на екран, макар рейтингът му да е плачевен 11.01 | 09:30

Причината се крие в неочакваната смяна на програмния директор, обявена на 21 декември. На мястото на досегашната директорка Маргарита Александрова, за която се твърди, че е одобрила свалянето на Цитиридис, застана Христо Хаджитанев

От iNews.bg

Николаос Цитиридис се е разминал с уволнението си от Би Ти Ви благодарение на новия програмен директор на телевизията. 

Оказва се, че новият шеф на програмата в Би Ти Ви е много тясно свързан с "Шоуто на Николаос Цитиридис”. Той е бил част от екипа, измислил цялостната концепция на предаването.

Вечерното шоу било един от най-важните проекти, по които Христо Хаджитанев е работил като творчески продуцент в отдел "Локална продукция” на телевизията – позиция, заемана от него до декември 2020-а. Предаването тръгна с големи очаквания и още по-големи претенции, но се оказа пълно разочарование. Няколко пъти бе сваляно от програмата, а броят на предаванията – редуциран на четири вместо пет седмично, докато малко след Коледа се разчу, че от януари вместо гръка телевизията ще излъчва сериал.

Медиите веднага гръмнаха с новината за уволнението на младия водещ. Цели два дни от страна на телевизията не последва никаква реакция. Едва ден преди Нова година тя излезе със закъснял коментар, че Цитиридис и предаването му няма да бъдат свалени от ефир, а само ще излязат в отпуск за един месец. Щели да се завърнат на екран през февруари. Вероятно с цел да набие тази информация в главите на зрителите си, Би Ти Ви пусна и автореклама на предаването, в която Николаос Цитиридис обявява, че щял да празнува Нова година през февруари.

Какво е обяснението за всички тези странни случки в телевизията?

То се крие в неочакваната смяна на програмния директор, обявена на 21 декември. На мястото на досегашната директорка Маргарита Александрова, за която се твърди, че е одобрила свалянето на Цитиридис, застана Христо Хаджитанев. Логично, той се е застъпил за своето протеже. Най-вероятно екипът ще посвети целия месец януари на обмислянето на промени в шоуто, които да му вдигнат рейтинга. Дали ще успее, ще стане ясно през февруари, когато го върнат на екран. Източник на "Уикенд” е категоричен, че съдбата на предаването виси на косъм, а договора изтича в края на март и е малко вероятно да бъде подновен.

Според слуховете, Хаджитанев е поел ангажимент да вкара нови развлекателни програми в ефира на Би Ти Ви. Биографията му до момента е тясно свързана с фирмите на Нико Тупарев и на Иван и Андрей. Работил е в програми като "Стани богат”, "Биг Брадър” и неговите разновидности, "Хелс Китчън”, "Къртицата”, "Фермата”, няколко музикални формата, както и в сериала "Скъпи наследници” в Би Ти Ви. "Шоуто на Николаос Цитиридис” минава за един от най-неуспешните формати, по които се е трудил до момента. Въпреки това Хаджитанев поне засега е решил да се опита за последен път да му вдъхне живот. Ако опитът му се окаже неуспешен, най-вероятно ще го изпрати завинаги в историята. 

Водещи

Най-четени