Вижте как полицаи влачат клиент на заведение в Благоевград, което работи след полунощ ВИДЕО+СНИМКА 20.09 | 12:28

Ричард Алибегов избухна и се оплака, че само в Благоевград ченгетата си позволяват да нахлуват на тумби по 20-30 души из баровете и да заплашват собственици и посетители

От iNews.bg

Както вече ви информирахме в последните нощи доста заведения в Благоевгра си позволяват да отварят, въпреки, че има изрична заповед за прекратяване на работното време след 23:00 часа за цялата страна. Баровете в бъкащия от студенти и жадни за нощен живот млади хора Благоевград обаче не се съобразяват със здравните норми. Ето защо се стига и до напрежение между полицейски органи, собственици на локалите и почерпени и отказващи да съдействат клиенти.

"Слушахме много внимателно какво смята министър Рашков за полицейското насилие и предполагаме, че ще се вземат абсолютно адекватни мерки. Искаме оставката на шефа на полицията в Благоевград. Няма как за такова нарушение хората в Благоевград да живеят в страх”, смята председателят на една от браншовите асоциации на заведенията - Ричард Алибегов. Той подозира, че причината за проверките са заради организирането на протеста в града. Но само в Благоевград има такава ситуация с подобни изцепки на ченгетата, самов  Благоевград нахлуват по 20-30 души в баровете и става страшно. Дори денекм звънят и заплашват собствениците. Това е лудост", ядосан е Алибегов.

От Асоциацията са написали няколко писма до органите на реда в Благоевград, които остават без отговор. От МВР не са коментирали случая. Пред БНР оттам заявиха, че лицето е задържано във видимо нетрезво състояние за проявена агресия и неподчинение на полицейско разпореждане. По-късно той е написал писмено изявление, в което е изразил съжаление за поведението си.

Водещи

Най-четени