Вижте хората, които ще се борят за кметското място в Стара Загора 26.09 | 16:00

Тихомир Тенев е кандидатът на политическа партия „Има такъв народ“ за кмет на Стара Загора. Това съобщи самият той на пресконференция в града.

От iNews.bg

Вижте хората, които ще се борят за  кметското място в Стара Загора и областта и за общински съветници.

Тихомир Тенев  е кандидатът на политическа партия "Има такъв народ" за кмет на Стара Загора. Това съобщи самият той на пресконференция в града.

"Един от приоритетите, които ще защитаваме по време на тази кампания, е административните услуги да бъдат дигитализирани, за да бъдат в помощ на гражданите и бизнеса в града и региона", каза Тенев. Според него е необходимо общинска администрация и Общинският съвет да създадат такива условия, които да привличат инвеститори.

"В момента Стара Загора изостава при привличането на инвеститори. Това е важно, за да може градът да се развива", обясни той. От думите му стана ясно, че е важно да бъдат изграждани индустриални зони, но за това е необходимо създаване на още една връзка на областния град с автомагистрала "Тракия", както и изграждане на четирилентов път от летище Стара Загора към аутобана.

"Друг приоритет ще бъде изграждане на добра комуникация и работа с Министерство на енергетиката, с което ние да съумеем да запазим работата на комплекса "Марица-изток" и запазване на работните места на служителите", посочи още Тенев.

Кандидатът за кмет каза, че ще работи за увеличаване на еднократната помощ, отпускана от местната администрация при раждане на бебе, за нов план за транспортна схема на град Стара Загора и осветеност на пешеходните пътеки.

Тенев обясни, че от партията се предвижда "гражданите да могат да участват при вземането на важните решения чрез създаване на платформа в социалните мрежи, чрез която те да бъдат допитвани", допълни още той. И уточни, че от ИТН ще водят позитивна кампания. "Няма да обещаваме неща, които не можем да свършим", каза Тенев.

Листата на "Има такъв народ" в община Стара Загора е съставена от  26 кандидати . "Тя е балансирана представители от широк спектър - юристи, икономисти, програмисти и почти на всеки един сектор. Най-младият кандидат е на 20 години, а средната възраст е под 48 години", допълни още Тихомир Тенев, който е и водач на листата.

Общинската избирателна комисия (ОИК) в община Стара Загора е регистрирала кандидатската листа на политическа партия "Движение Нашият град" в предстоящите избори за общински съветници и за кметове, насрочени на 29 октомври.

Това става известно от решение на ОИК, публикувано на официалния сайт на комисията. В листата са включени 51 кандидати за общински съветници

Водач на листата за 24 избирателен район е Петър Желязков. Той е роден 1960 година в Тополовград. Бил е учител по история и управител на фирми в частния сектор. Общински съветник няколко мандата в Общински съвет Стара Загора.

Това са имената на всички кандидати за общински съветници от политическа партия "Движение Нашият град": 

1. Петър Желязков
2. Илиян Илиев
3. Антон Андонов
4. Соня Тодорова
5. Стойчо Стойчев
6. Деница Митева
7. Мария Тодорова
8. Петя Желязкова
9. Емилия Захариева
10. Славка Шопова
11. Еньо Янчев
12. Иван Михалев
13. Сяро Сяров
14. Мартин Ранчев
15. Антон Тонев
16. Росен Петров
17. Владимир Вълчев
18. Цветан Симеонов
19. Десислава Малчева
20. Димо Цонев
21. Радостина Кънева
22. Велко Велков
23. Албена Павлова
24. Румен Цветанов
25. Стефан Стефанов
26. Тихомир Тилев
27. Елена Дюлгерова
28. Александър Дончев
29. Малина Балчева
30. Георги Дипчиков
31. Стойчо Стойчев
32. Радостин Атанасов
33. Росица Ганева
34. Валери Николов
35. Иван Митев
36. Мария Ганева
37. Стефан Желязков
38. Нели Даскалова-Генчева
39. Петко Грозев
40. Жулиета Иванова
41. Камен Петков
42. Пеньо Сребрев
43. Йордан Райков
44. Елена Димитрова
45. Кристина Кръстева
46. Ваня Русева
47. Иван Михайлов
48. Стальо Сталев
49. Румен Отузбиров
50. Атанас Дианов
51. Светослав Диамандиев

Кандидатирам се за кмет със заявка за участие в балотаж и за победа. Това каза  Димитър Пашев, преседател на политическа партия "Възраждане” в Казанлък  и кандидат за кмет на общината на предстоящите местни избори по време на пресконференция.

Той подчерта, че навсякъде в страната кандидатите на "Възраждане” са единствената алтернатива за промяна на досегашния модел на управление. Димитър Пашев е и водач на листата на "Възраждане" за общински съветници в Казанлък.

Елена Нонева ще бъде водач на листата с кандидати за общински съветници  в община Стара Загора на местна коалиция "Неутрална България". Това съобщиха в пресклуба на БТА в града от ръководството на формацията.

Целите, които си поставяме са "да работим за това община Стара Загора да започне да расте икономически", заяви Нонева, която е председател на политическо движение "Социалдемократи".

Деян Дяков  е водач на листата с кандидати за общински съветници на "Левицата!" в община Стара Загора. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков. От обединението уточниха, че  няма да издигат кандидат за кмет  на община Стара Загора и към момента не подкрепят никого от предложените кандидатури.

Общинската избирателна комисия (ОИК) в община Стара Загора е регистрирала кандидатската листа на ПП "Движение за права и свободи" в предстоящите избори за общински съветници и за кметове, насрочени на 29 октомври. Това става известно от решение на ОИК, публикувано на официалния сайт на комисията. В листата са включени 31 кандидати за общински съветници

Водач на листата за 24 избирателен район е  Тунджай Йозтюрк.  Той е роден през 1978 година в Пловдив. По професия е лекар. Общински съветник в Общински съвет Стара Загора и народен представител в 45-то и 47-то Народно събрание. 

Това са имената на всички кандидати за общински съветници от ДПС:

1. Тунджай Йозтюрк
2. Мехмед Зейнел
3. Валентин Георгиев
4. Юсни Ибрям
5. Есмерай Байрямова
6. Илия Христов
7. Кристиян Димитров
8. Ангел Атанасов
9. Гергана Георгиева
10. Селиме Шериф
11. Себахтин Кемал
12. Невена Енчева
13. Иван Недялков
14. Илия Илиев
15. Дияна Димитрова
16. Слави Рашев
17. Тодор Тодоров
18. Михаил Митев
19. Филип Филипов
21. Свилен Георгиев
22. Костадин Стоянов
23. Теньо Иванов
24. Веселина Трандева
25. Фиген Мехмед
26. Милен Михайлов
27. Младен Иванов
28. Стефан Стефанов
29. Иван Костадинов
30. Атанас Атанасов
31. Чанко Михайлов

Общинската избирателна комисия (ОИК) в община Стара Загора е регистрирала  Искра Михайлова за кандидат за кмет  от партия "Възраждане" на областния град в предстоящите избори за общински съветници и за кметове.

Това става известно от решение на ОИК, публикувано на официалния сайт на комисията.  Искра Михайлова е родена през 1982 година в град Стара Загора. Тя е специалист по връзки с обществеността.

През 2019 г. е избрана за общински съветник от ПП "Възраждане" в Общинския съвет в Стара Загора. Тя е народен представител е в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание. 

Това са имената на всички кандидати за общински съветници от партия "Възраждане" :

1. Искра Михайлова
2. Даниел Проданов
3. Ива Ангелкова
4. Галин Динев
5. Дончо Радев
6. Десислава Калоянова
7. Тодор Делчев
8. Стилян Христов
9. Диян Тодоров
10. Стоил Минев
11. Таня Петкова
12. Мая Гюзелева
13. Красимир Колев
14. Венелин Славчев
15. Петър Динев
16. Александрина Василева
17. Ивайло Иванов
18. Надежда Иванова
19. Васил Червенаков
20. Богдана Тонева
21. Рени Николова
22. Илиана Сребрева
23. Григор Димов
24. Красимир Тилев
25. Георги Узунов
26. Станимир Стойчев
27. Деян Николов
28. Митко Кадиев
29. Руско Тонев
30. Цветомила Семова
31. Цветалия Желязкова
32. Иван Иванов
33. Татяна Генкова
34. Ирина Маринова
35. Иван Иванов
36. Антоанета Димитрова
37. Иван Паунов
38. Георги Стоев
39. Каролина Емилова
40. Яна Динева

Общинската избирателна комисия (ОИК) в община Стара Загора е регистрирала  Живко Тодоров за кандидат за кмет  на областния град.

Това става известно от решение на ОИК, публикувано на официалния сайт на комисията. Живко Тодоров е роден през 1981 година в Стара Загора. През 2009 година е избран за народен представител.  От 2011 година е три мандата кмет на община Стара Загора.

Общинската избирателна комисия (ОИК) в община Стара Загора е регистрирала кандидатската листа на ПП ГЕРБ в предстоящите избори за общински съветници и за кметове, насрочени на 29 октомври. Това става известно от решение на ОИК, публикувано на официалния сайт на комисията.

Водач на листата за 24 избирателен район е Емил Христов. Той е офицер от Българската армия. Два мандата е бил председател на Общински съвет – Стара Загора. Народен представител и заместник-председател на 44-тото Народно събрание. Регистрираната и обявена от ОИК листа е от петдесет и един кандидати.

Това са имената на всички кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ :

1. Емил Христов
2. Йордан Николов
3. Мартин Паскалев
4. Емил Славов
5. Динко Михайлов
6. Мария Жекова
7. Антон Тонев
8. Николай Николов
9. Бояна Танева Манова
10. Дарин Маринов
11. Георги Господинов
12. Стефан Духтев
13. Боян Бабанов
14. Радослав Георгиев
15. Стефан Георгиев
16. Теньо Динев Тенев
17. Тихомир Трифонов
18. Мартин Младенов
19. Иванка Михайлова
20. Владимир Стойчев
21. Мартин Мартинов
22. Гочо Карагьозов
23. Александър Кьосев
24. Трифон Трифонов
25. Десислава Нанева
26. Желязко Атанасов
27. Емил Енчев
28. Живко Желязков
29. Ангелина Георгиева
30. Катерина Йотова
31. Стоян Григоров
32. Нина Русенова
33. Галина Желязкова
34. Дияна Канева
35. Мариана Минева
36. Емил Трифонов
37. Емил Иванов
38. Василиос Карапас
39. Ростислав Попов
40. Злателина Златева
41. Диан Юруков
42. Даниел Петков
43. Пенка Атанасова
44. Десислав Иванов
45. Лорета Кравченко-Георгиева
46. Ивелина Андреева
47. Теньо Тенев
48. Тихомир Стефанов
49. Николина Ангелова
50. Мирослав Минчев
51. Мария Димитрова

Пълна листа с  51 кандидати за общински съветници са регистрирали от ПП "Движение Нашият град"  в града. Това заяви на пресконференция водачът на листата  Петър Желязков.  "Съставът на кандидатите е разнороден.

Аз съм най-възрастният в него, всички останали са млади хора. Това означава, че търсим подновяване или обновяване на Общинския съвет. Винаги младите са тези, който движат нещата.

Но възрастният с годините става по-мъдър, затова трябва да има симбиоза", каза Желязков. От думите му стана ясно, че има равно представителство между мъже и жени в листата.

От движението заявиха, че всеки от кандидатите ще има определена кауза, която ще защитава. Te допълниха, че ще подкрепят кандидатурата на сегашния кмет Живко Тодоров за следващ мандат. Те уточниха, че няма да издигат кандидат за кмет в по-малки населени места в община Стара Загора. 

Желязков разказа, че в следващия Общински съвет ще бъде внесено предложение за провеждане на местен референдум на тема: "Съгласни ли сте ВиК да стане общинско дружество?".

Кандидатът за общински съветник Андон Андонов подчерта, че до момента са събрани над 12 000 подписа в подкрепа на провеждането на местно допитване.

Водещи