Всяко училище с етичен кодекс на видно място 24.09 | 09:26

Депутатите гледат на второ четене Закона за училищното и предучилищното образование

От iNews.bg

Народното събрание продължава с второто гласуване на Закона за предучилищното и училищното образование. На днешното пленарно заседание депутатите ще продължат с текст, който предвижда всяко училище да има етичен кодекс на училищната общност, поставен на видно за децата място.

Документът трябва да е одобрен от педагогическия съвет, обществения съвет, настоятелството и ученическото самоуправление по ред, определен в правилника за дейността на училището. Етичният кодекс се изготвя по достъпен и разбираем за учениците начин и се поставя на видно място в училищната сграда и се публикува на интернет страницата на училището, предвижда проектозаконът.

Вчера депутатите решиха министърът на образованието да одобрява всички проекти на учебници, които отговарят на държавния образователен стандарт. Заповедите и отказите за одобряването им ще се издават не по-късно от 6 месеца от изтичане на съответния срок за подаване на проектите.

 

Одобрените познавателни книжки, учебници и учебни комплекти може да се използват за предучилищната и училищната подготовка до влизането в сила на нови учебни програми или до промяна на съдържанието, графичния им дизайн, полиграфическото или електронното им изпълнение.  

Водещи

Най-четени