Вуйчото на стрелеца от Лясковец: Петко е алчен за пари и злобен, но не е луд 02.04 | 21:35

Тодор Шарков твърди и че сестра му няма психически отклонения

От iNews.bg

"Сестра ми не е луда, искат да я изкарат луда. Защо не я изкараха луда преди туй и да я сложат в лудницата и да хванат сина? Тя е нормална и само тя си знае животът какъв е бил", каза братът на Стефанка Савова Тодор Шаранков.

По-рано днес съдът постанови тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов.

Тодор Шаранков си спомня, че през 2012 г., при подготовката на първата акция срещу племенника му Петко, който уби командос и рани още трима на 14 март, полицаи му поискали съдействие да го убеди да предаде оръжието си.

"Казах им, че 9 години не съм виждал Петко и не говоря с него, защото знам, че не възприема. Причината е, че той е алчен за пари, злобен, но не и луд. Неговата алчност и страхът да не го вкарат в лудница го докараха дотук. Аз бях забранил на майка му да ми говори за него", обясни вуйчото.

"И двамата ги беше страх да не ги вкарат в лудницата, защото съседите от 40 години ги гласят. Комшиите искаха да вземат цялото място, още през 1973 г. имаше дела. Аз всичко съм дал на сестра си, ако бях уйдисал на акъла на комшиите, щях да завърша като Петко. Не трябваше да се стига до такава трагедия", казва Шаранков, цитиран от в. "24 часа".

Според вуйчото Петко е тормозел майка си, но тя за него лоша дума не казала.

Водещи

Най-четени