Възпламенила се газова бутилка е причина за взрива срещу Руската църква 18.08 | 21:02

Има още 14 газови бутилки в сградата

От Лазар Тодоров

10 са пострадалите при взрива в китайския ресторант срещу Руската църква, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред БНТ. Той посочи още, че 8 от пострадалите са били посетители на ресторанта, а другите двама са се разхождали по улицата.

Eдин мъж е в изключително тежко състояние е в шокова зала в "Пирогов". Там са и още 3 жени с фрактури на крайниците. Двама души са с по-леки наранявания във ВМА, те са с леки травми и без опасност за живота. Останалите четирима пострадали са приети в ИСУЛ.

Възпламенила се газова бутилка се взривила и е възпламенила и други бутилки намиращи се до нея. Това е довело до големия взрив.

Министърът добави още, че е пострадала конструкцията на сградата и предстои проверка на експерти, за да се изясни дали е ще се наложи допълнително укрепване. Ако това е така, мерки ще бъдат взети в рамките на 2-3 часа. Йовчев допълни още, че има 14 бутилки, които все още са в сградата, но на мястото е екип, който ще се опита да ги извади.

Районът на взривения китайски ресторант в центъра на столицата ще остане отцепен до сутринта, допълни още Йовчев. Прекъснато е и електричеството.

Взривът е бил много силен, тъй като на около 20 метра има изхвърчали отломки на булеварда.

Водещи

Най-четени