Вълни от протести дори след оставката на Борисов 20.02 | 22:18

Днешните протести преминаха по-спокойно

От Елена Кирилова

Страната отново преживя серия от протести тази вечер. Докато част от тях продължиха да са срещу монополите в държавата, то немалка част от гражданите се обявиха в подкрепа на премиера Бойко Борисов, който днес подаде оставката си.

Протестиращите в София се движиха, без да имат конкретен маршрут, а шествието блокира множество улици в столицата.

На Орлов мост млад мъж се опита да запали знамето на Европейския съюз и предизвика недоволството на околните.

Напрежението ескалира около 20.30 ч., когато протестиращите счупиха прозорците на банков клон. Протест имаше и пред сградата на ЧЕЗ в София.

Междувременно се чуха неприлични подвиквания срещу органите на реда, но до сблъсъци не се стигна.

По време на събитията в София бяха задържани двама души, но все още не са изяснени причините за арестите.

Протестът във Варна премина доста по-тихо, в сравнение с предните дни. В него участваха около 2 хиляди души. За финал гражданите дори благодариха на полицията за доброто отношение, но заявиха категорично, че искат оставката на кмета Кирил Йорданов.

В Сливен на улицата излязоха около 200 души. Те се събраха пред областната администрация и отправиха критика към депутатите за липсата на политика за преодоляване на кризата.

Гражданите на Димитровград излязоха на трето протестно шествие срещу монополите в страната, въпреки че бяха много по-малко, отколкото през предните дни. Чуха се скандирания "Мафия” и "Оставка”.

100 души от Монтана също се включиха в протестите, като основно протестираха младежи и ученици. В Плевен пък заявиха категорично, че ще продължат борбата срещу монополите в България.

Същото обявиха и в Кюстендил.

Гражданите от Велико Търново, които излязоха на протест заявиха ясно, че не желаят събитието да се политизира по никакъв начин.

Протест и контрапротест имаше не само в столицата, но и в Бургас, но нямаше сблъсъци между двете групи протестиращи. В крайморския град протестираха около 200 души.

Водещи

Най-четени