Външният министър няма да напуска поста си 12.12 | 21:00

От iNews.bg

Външният министър Даниел Митов обяви че няма да подава оставка.

”Аз си имам мандат, аз си имам цели, които се изпълняват, България е надежден член на НАТО и ЕС и това никой не го оспорва, аз нямам никакви колебания”, каза Митов пред Дарик радио. Външният министър е 1лен на партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите", част от настоящич Реформаторски блок.

Той каза още, че има пълен картбланш за предстоящата реформа в министерството му - да се въведат електронните услуги в системата на министерството и то да работи по модерен начин, което ще пести време и разходи на хората.

”Реформа в съдебната система трябва да има и това е ясно, няма да гадая какъв ще е докладът на Брюксел, България ще трябва да защити постигнатото”, коментира още външният министър, който е част от партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите".

По-рано министърът на икономиката Божидар Лукарски и министърът на образованието Тодор Танев също обявиха, че нямат намерение да подават оставка. Все още не е ясно какво ще бъде решението на здравния министър Петър Москов.

В момента Реформаторите заседават в Поморие за участието на партията във властта. 

Водещи

Най-четени