ГЕРБ и БСП продължават да се "хапят" за референдума 25.10 | 09:43

БСП формулирали грешен въпрос, ГЕРБ означавало "Група за етапно разграбване на България"

От Ралица Стоянова

Словестният двубой между управляващата партия ГЕРБ и опозицията от БСП относно въпроса за референдума продължава.

"106 депутати осакатиха въпроса и пренебрегнаха мнението на над 700 000 българи. От ГЕРБ се опитват се да присвоят референдума”, оплака се "червеният" депутат Янаки Стоилов пред bTV. Според Доброслав Димитров от ГЕРБ , ако във въпроса фигурира "Белене”, хората щели да се дезориентират.

"Единствените, които опитаха да саботират референдума, бяха БСП, които формулираха грешен въпрос”, добави Димитров. Той за пореден път изтъкна, че в запитването трябвало да пише "Република България” вместо "България”. Янаки Стоилов обаче "финтира" с въпроса защо в абревиатурата на ГЕРБ републиката също липсва. "Червеният” депутат обясни, че всъщност буквите от съкращението значели "Група за етапно разграбване на България". 

И двамата народни представители не можаха да дадат категоричен отговор дали българите в чужбина ще могат да гласуват на референдума. Ако се разкрият секции и те имат постоянен адрес у нас, те ще могат да гласуват. Дали секции ще има обаче не стана ясно.

" Не мога да дам съвет на избирателите на ГЕРБ, защото работи комисия, която ще разкрие доста интересни факти около АЕЦ "Белене”, заяви Доброслав Димитров.

"Нека на изборите да гласуват за сбогуване с ГЕРБ, за да бъде изпълнен проекта "Белене", призова Янаки Стоилов.

Вчера депутатите решиха, че референдумът за АЕЦ "Белене" ще се проведе с въпроса "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?”, предложен от ГЕРБ. Въпросът, с който БСП събраха подписи за референдум, беше "Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка "Белене”?”.

Водещи

Най-четени