ГЕРБ и "Обединени земеделци" на Мозер подписаха споразумение за подкрепа за европейските и местните избори 04.04 | 09:35

показваме, че демократичните партии в България могат да се обединяват, заяви Борисов

От iNews

Винаги сме работили за консолидацията на партиите в демократичното пространство.

Това обяви председателят на партия "Обединени земеделци" Петя Ставрева по време на подписването на споразумение с ГЕРБ за подкрепа на евроизборите. "Вслушахме се в гласа на Жозеф Дол и решихме да подкрепим кандидатите на ГЕРБ. За нас обединенито прави силата. За нас това споразумение е една бъдеща крачка към победа на евроизборите и призовавам всички наши членове и симпатизанти да подкрепят листата на ГЕРБ. Политическото ни партньорство с ГЕРБ започна още през 2007 година и винаги е било прозрачно и ясно", каза още Ставрева.

"Днешното споразумение е част от обединението на десните демократични партии. То ще е в сила и за местните избори", разкри от своя страна зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

"Работата ни с "Обединени земеделци" винаги е била на показ, честна, ясна и прозрачна. С деншното споразумение показваме, че демократичните партии в България могат да се обединяват. Евроизборите ще са една добра репетиция за бъдещата ни обща работа по време на местните избори", заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов.

Водещи

Най-четени